Deurwiggen

Een deur vormt een afscheiding tussen twee kamers of ruimtes of kan een afscheiding zijn tussen een woning en een straat, tuin of openbare ruimte. Als je je alleen wilt terugtrekken in een ruimte om te studeren bijvoorbeeld of in de badkamer kun je de deur met het slot afsluiten.

Vaak zijn er voor buitenshuis andere deuren dan voor binnenshuis en zul je bijvoorbeeld in scholen of ziekenhuizen andere deuren aantreffen dan in een woonhuis.

De toegangsdeur aan de voorzijde van een gebouw noemen we een voordeur, deze deur is vaak mooi en bewerkt omdat mensen dit als eerste zien als ze een pand binnengaan en zo dus eigenlijk het visitekaartje is van de bewoner.

De deurhoogte en -breedte in Nederland zijn in een Bouwbesluit vastgelegd en zo is er voor iedere toepassing een andere maat van kracht. Een deur voor bijvoorbeeld in een zorginstelling of ziekenhuis moet toegankelijk zijn voor een bed en zal minstens 120cm breed moeten zijn terwijl een toiletdeur in een woning die breedte niet heeft en met 80cm volstaat. De breedte van een nooduitgang is per gebouw in de wet vastgelegd omdat het aantal mensen dat bij brand door deze deur zal moeten per instelling kan verschillen.

Je vingers tussen een deur krijgen omdat deze dichtwaait of dichtklapt kan erg pijnlijk zijn. En vooral bij tere kinderhanden kan dit tot blijvende schade lijden. Het is daarom raadzaam om een deurwig te overwegen die je onder de deur schuift zodat deze vaststaat nooit uit zichzelf kan dichtslaan.

Deurwiggen zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten en kunnen een ware aanvulling zijn op je interieur. Het is handig om per deur te bekijken welke soort wig geschikt is en dit kan afhangen van de zwaarte en het materiaal van de deur.

Handigespullen.com is de webshop met handige producten tegen scherpe prijzen. Hier hebben ze een ruim assortiment deurwiggen, die je gemakkelijk online kunt bestellen. Alle producten zijn bij ons op voorraad en worden direct, na bestelling, naar u verstuurd. Voor 15.00 besteld is de volgende dag al in huis. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden