Haspel Anno 1673

De voorloper van de huidige haspel zoals we die nu kennen werd in 1673 uitgevonden door Jan van der Heyden. Deze man was een bijzonder getalenteerd schilder en uitvinder. Hij bedacht een constructie van leren slangen waar je dingen om kon opwinden. Rond 1780 werden de lederen slangen vervangen door hennepslangen.

Waarschijnlijk komt de naam haspel van het woord stoethaspel. In de 18e eeuw werd dit woord gebruikt voor een onhandig persoon. Een haspel is een halve gek, klungelaar, lummel, kluns, een onbeholpen iets of iemand.

Losliggende slangen en snoeren is kennelijk een probleem dat mensen al eeuwen bezighoudt. Snoeren en slangen hebben een grote ontwikkeling doorgemaakt. In de loop der tijd zijn de materialen verbeterd en is er hard gewerkt aan de veiligheid. De elektrakabels van nu zijn gemaakt van kunststof of rubber. Beide materialen voldoen aan alle eisen. Haspelonline.nl is een gespecialiseerde webwinkel voor haspels, verlenghaspels en verlengsnoeren.

Haspelonline.nl heeft prima haspels. Deze makkelijke robuuste kabelboxen, van breukvast kunststof, staan op een metalen voet. Gemakkelijk op- en afrolbaar en voorzien van een viervoudige contactdoos die beveiligd is tegen oververhitting. Deze haspels bieden je de mogelijkheid om een stuk mobieler in je tuin te werken, om in huis sneller klussen te klaren of je te voorzien van elektra op plekken waar geen stopcontact aanwezig is. De haspels zijn zeer handzaam en licht en hebben veel kabel op weinig ruimte. De haspels zijn geschikt voor een voltage van 220 - 240V en een maximale stroomsterkte van 16A.

Door ons ruime assortiment kunnen we altijd de haspel vinden die het best bij je past. Voor het laten opmaken van een uitgebreide offerte en relevante technische gegevens kun je een afspraak maken met een van onze medewerkers op telefoonnummer 0488 410119. Haspelsonline.nl is de webshop met handige producten tegen scherpe prijzen. Je bestelling voor 15.00 uur op een werkdag geplaatst betekent de volgende werkdag in huis.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden